Verkeersrecht

Werd u gedagvaard voor een Correctionele Rechtbank of Politierechtbank of wordt u opgeroepen voor verhoor?

  • Vreest u naar de gevangenis te moeten?
  • Bent u geflitst wegens overdreven snelheid?
  • Bent u betrapt op dronken of geïntoxiceerd sturen?
  • Werd uw voertuig weggetakeld wegens foutparkeren?
  • Hebt u een zwaar of minder zwaar misdrijf begaan?
  • Wat is de minimum- en de maximumstraf voor een bepaald vergrijp?

Dit zijn enkele van de problemen die kunnen voorkomen, soms op de meest onverwachte manieren en dan is er vaak maar één vraag die men zich stelt: “wie kan mij helpen”. Meestal beseft men dan dat men een advocaat nodig heeft.

Mr. De Groof heeft in bovenstaand gebied al vele watertjes doorzwommen en kan ook hier spreken van enkele soms zeer onverwachte successen.

Als het echt zeer gespecialiseerd wordt en dan spreken we over delicate zedendelicten en zelfs moord en aanverwanten, kan hij rekenen op de steun van een jong en dynamisch advocatenkantoor, gespecialiseerd in het strafrecht.

Wat het verkeer betreft, heeft hij een uitgebreide ervaring voor de politierechtbanken van Brussel (in de twee landstalen), Vilvoorde, Mechelen en soms veel verder. (Hij maakt er geen probleem van zich te verplaatsen.)

Soms is men verwonderd over de mogelijkheden die er zijn om een nogal zwaar misdrijf toch om te vormen of zelfs de vrijspraak te bekomen.

Het is niet al “kommer en kwel” in de politierechtbanken en de correctionele rechtbanken. Men dient te weten dat ook het parket en de politiediensten plichten hebben om hun dossier in orde te brengen. Soms kan een onvolledig dossier ook de toorn oproepen van een politierechter.

Mr. De Groof is wel niet de advocaat die TEGEN een dossier zal pleiten, maar die, rekening houdend met de omstandigheden, zal trachten tot een gunstig resultaat te komen. Soms is het zo'n wirwar van wetteksten en weet men niet wat te doen. Dan helpt het toch een advocaat te raadplegen en best iemand die niet voor de eerste keer op een rechtbank komt. In veel gevallen bent u zelfs niet verplicht om zelf te verschijnen en zal Mr. De Groof u met alle plezier vertegenwoordigen.